Každý týden bychom si alespoň k jednomu hlavnímu jídu měli dát rybu. Obsahuje velké množství důležitých živin, kvalitních bílkovin, jódu a minerálů. Navíc konkrétně losos chutná báječně v jakékoliv úpravě. Pochutnejte si na něm i vy při dnešní večeři.
Ingredience
- 4 filety lososa
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce másla
- ½ lžíce medu
- petržel
- sůl
- pepř
Postup
1. Vyjměte filety z ledničky a nechte odpočinout při pokojové teplotě.
2. Připravte si citronovou zálivku: rozpusťte lžíci másla, přidejte česnek a restujte, dokud nezezlátne. Poté přilijte vývar a citrónovou šťávu. Pomalu vařte, dokud se zálivka nezredukuje na polovinu. Poté vmíchejte med a odstavte z plamene.
3. Osušte lososa papírovou utěrkou, jeho obě strany osolte a opepřete. Nechte rozehřát olivový olej a opečte ho na něm z obou stran.
4. Losos servírujte přelitý citrónovou zálivkou posypaný petrželí.