Teriyaki je japonský způsob přípravy nejčastěji rybího masa, kdy se maso nejprve namáčí ve sladké sójové marinádě a následně peče nebo griluje. Vyzkoušejte dnes tento způsob přípravy třeba na následujícím receptu – losos teriyaki s restovanou zeleninou. Určitě si pochutnáte!
1. Česnek oloupejte, prolisujte a smíchejte s nastrouhaným zázvorem. Přidejte thajskou sladkou chilli omáčku a omáčku teriyaki a směsí potřete filety z lososa. Dejte na chvíli odležet. 2. Zelené fazolky vařte po dobu 10 minut v osolené vodě a nechte okapat. Na pánvi s trochou olivového oleje nechte orestovat cukety nakrájené na kolečka, špenátové listy a nakonec přidejte také uvařené pokrájené zelené fazolky. Osolte a opepřete. 3. Filety z lososa opečte na pánvi asi 3 minuty z každé strany. Podávejte se zeleninou a přidat můžete také rýži a sezam.Ingredience
Postup