Při pondělku obvykle nebývá chuť ani čas na velké večerní vyvařování. Přesto abyste neskončili u párků nebo těstovin s kečupem, přinášíme vám rychlý a jednoduchý sezónní recept s výbornou máslovou dýní.
1. Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a nakrájejte jí na stejně velké kusy. Vložte do vařící vody a vařte po dobu asi 10 minut. V jiném hrnci uvařte těstoviny. Slijte a nechte okapat.Ingredience
Postup
2. V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na něj na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Chvíli míchejte, přidejte šalvěj a nechte asi 2 minuty vařit, než začne cibule karamelizovat.
3. Směs z pánve přendejte do mixéru a přidejte uvařenou dýni. Rozmixujte na hladkou omáčku a zalijte hotové těstoviny. Ochuťte solí, pepřem a bazalkou a dle chuti můžete přidat trochu sýra.