Vyzkoušejte italský recept na masové kuličky jako od babičky a už nikdy nebudete dělat jiný. Pokud připravujete večeři navíc také pro své děti, buďte si jistí, že se budou oblizovat až za ušima! Tento recept je totiž v Itálii velmi oblíbený právě mezi dětmi.
1. Připravte si hmotu na masové koule. Smíchejte hovězí a vepřové maso, vejce, parmezán, petrželku, mléko, dvě lžíce olivového oleje, trochu suchého bílého vína a polovinu množství strouhanky. Osolte a opepřete. Zbytek strouhanky rozprostřete po talíři. 2. Z hmoty tvořte rukama kuličky, které vyválejte v připraveném talíři se strouhanou a odložte na zvláštní talíř. Na pánvi rozpalte zbylé množství oleje a opečte v něm pokrájený stroužek česneku. Poté do oleje vložte kuličky a nechte je péct asi 2 minuty z každé strany. 3. Hotové masové kuličky položte na ubrousek, aby se vsákl přebytečný olej. Podávat můžete teplé i studené a výborně budou chutnat například doplněné dipem ze smetany a nasekané šalvěje.Ingredience
Postup