Doporučujeme podávat s úhlednými kopečky rýže, ozdobené čerstvou petrželkou. Tímto jídlem se zavděčíte jak dospělým, tak dětem. Připravte si dnes jedno z nejoblíbenějších rodinných jídel i vy.
Ingredience
- ¾ kg mletého hovězího masa
- ⅓ hrnku strouhanky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky oregána
- 1 vejce
- 2 lžíce water
- 200 g mozzarelly
- 4 rajčata
- 1 paprika
- 2 cibule
- 2 lžíce nakrájené petržele na ozdobu
- olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Na předehřátém oleji si osmažte cibulku na kostičky.
2. Přidejte česnek a orestujte.
3. Přidejte na kousky nakrájená rajčata, papriky, koření, zalijte vodou a povařte, dokud nebudou papriky měkké.
4. Rozmixujte omáčku, propasírujte ji přes jemné síto a ochuťte ji.
5. Mleté maso osolte, opepřete, případně dále okořeňte.
6. Nakrájejte mozzarellu na 2 cm kousky, obalte je v mletém mase a vytvarujte stejně velké kuličky. Ty dejte péci do trouby na 180 ° C, dokud nezezlátnou.
7. Kuličky vložte do omáčky a podávejte s rýží.