V redakci nám mexické jídlo přirostlo k srdci. Dáváme si ho na tisíc způsobů a tohle je jeden z našich nejoblíbenějších. Pokrm je sytý díky kuřecímu masu a avokádu a zároveň zdravý, protože salát ani jiný být nemůže. 🙂 Jedním slovem – dokonalá kombinace. Věříme, že vám bude chutnat stejně tak jako nám.
Ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 1 avokádo
- 200 g nastrouhaného čedaru
- 200 g mražené kukuřice
- černé olivy
- fazole
- kukuřice
- tortilla chipsy
- ledový salát
- bílý jogurt
- hořčice
- olivový olej
- med
- mexické koření
- sůl
- pepř
Postup
1. Kuřecí maso nakrájejte na plátky, okořeňte mexickým kořením a osmahněte ho na pánvi.
2. Rozehřejte mraženou kukuřici.
3. Připravte si zálivku. Tři lžíce jogurtu smíchejte s dvěma lžícemi olivového oleje. Přidejte lžíci hořčice. Ochuťte medem, osolte a opepřete.
4. Nakrájejte ledový salát. Na servírovacím talíři na něj vyskládejte avokádo, maso, olivy, kukuřici, posypte čedarem.
5. Pokapejte zálivkou a podávejte.
Poznámky
K salátu podávejte ještě teplé kuřecí maso. V kombinaci se studeným salátem je to dokonalá kombinace.