Do plavek už se letos asi nesvlékneme a tak si můžeme dopřát jiné radosti, než je opalování 🙂 Třeba nějaký ten smažený sýr! A proti případným výčitkám svědomí je tu rajčatová salsa, která mozarrellové krokety doplní o trochu svěžesti a vitamínů.
1. Připravte si salsu. Omytá rajčata nakrájejte na malé kostičky a na jemno nakrájejte také obě cibule, česnek a koriandr. Vše smíchejte dohromady, polijte citronovou a limetkovou šťávou, ochuťte kmínem, solí a pepřem a dejte odpočinout do lednice. 2. V jedné misce smíchejte mouku, sůl a chilli koření. Do druhé misky rozbijte vejce a rozmíchejte vidličkou a nakonec do třetí misky nasypte strouhanku. 3. Každou z kuliček mozzarelly obalte nejprve v misce s mouku, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. 4. V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a mozzarrelové krokety v něm usmažte. Vyndejte je na ubrousek a nechte vsáknout přebytečný tuk. 5. Servírujte doplněné rajčatovou salsou a bagetkou.Ingredience
Postup