Představte si romantickou atmosféru Paříže a večerní piknik pod Eiffelovou věží. K takovému pikniku by kromě šampaňského, bagety a několik druhů sýra patřila také paštika z kuřecích jater. Pojďte si dnes právě takovou připravit k večeři.
1. Troubu předehřejte na 100°C a nechte v ní pomalu rozpouštět máslo, až se začne na vrchu tvořit bílá pěna (asi 5 – 10 minut). Bílou pěnu opatrně odebírejte. Vznikne přepuštěné máslo (ghee), které nechte trochu vychladit.Ingredience
Postup
2. Oloupejte šalotku a česnek, nakrájejte je na drobno a nechte je změknou na pánvi na dvou lžících přepuštěného másla. Směs vyndejte z pánve do misky.
3. Očistěte játra a nakrájejte je na stejně velké kousky. V pánvi se zbytkem přepuštěného másla osmažte játra s nasekanou šalvějí. Dejte si pozor, abyste to nepřehnali a játra zůstala uvnitř trochu narůžovělá. Po několik minutách přidejte alkohol a nechte jej vyvařit.
4. Hotová játra dejte do mixéru spolu se směsí šalotky a česneku, přidejte smetanu, sůl a pepř a rozmixujte na hladkou hmotu. Přidejte polovinu másla a v mixování pokračujte.
5. Hotovou paštiku rozdělte do 4 – 5 zapékacích mističek a zalijte zbytkem přepuštěného másla. Nechte vychladit v lednici alespoň dvě hodiny a servírujte s bagetkou nebo chlebem a nakládanými okurkami.
Zdroj receptu: http://www.iatemywaythrough.com/