Co se víc hodí k chladnému podzimnímu večeru než kombinace rajčat, jablek, rozinek a chilli? Nechte se pohltit neodolatelnou sladko sladno pálivou chutí, která vám ještě dlouho zůstane na jazyku.
Ingredience
- 150 g rajčat
- 80 g cibule
- 100 g rozinek
- 5 lžic vinného octa
- 15 g třtinového cukru
- 2 chilli papričky
- mletý zázvor
- skořice
- mletý hřebíče
- sůl
- pepř
Postup
1. Oloupejte jablka a zbavte je jádřinů. Nakrájejte je na malé kousky. Oloupanou cibuli i rajčata (ta loupat nemusíte) nakrájejte také na kousky.
2. Vsypte do hrnce, zalijte octem, přidejte nakrájené chilli papričky, okořeňte podle chuti a poduste do měkka.
Poznámky
TIP: Chutney (čti "čatný") můžete zavařit a schovat na zimu. Podávat můžete jako přílohu k masu nebo k rybám. Hodí se také k topinkám nebo do něj můžete namáčet čerstvou zeleninu nakrájenou na nudličky.