Zapomeňte na margheritu a vůbec na všechny druhy pizzy s rajčatovou omáčkou. Sezóna rajčat je dávno za námi a je čas experimentovat. Místo rajčatového základu použijeme bylinkové pesto a plnit budeme houbami, mozzarellou a piniovými oříšky.
1. Připravte těsto na pizzu. Prosátou mouku smíchejte se sušeným droždím, třemi špetkami vody a vlažnou vodou a rukama vypracujte těsto. Přidejte asi lžíci až dvě olivového oleje a pokračujte v práci ještě asi 5 minut. 2. Hotové těsto dejte do mísy, zakryjte vlhkou utěrkou a dejte na teplé místo v klidu vykynout (asi hodinu). 3. Nakynuté těsto znovu propracujte rukama, rozdělte na čtyři stejně velké části a na pomoučněném vále vyválejte čtyři jednotlivé porce. Přemístěte na plech vyložený pečícím papírem. 4. Těsto na pizzu pomažte pestem, rovnoměrně rozprostřete tenké plátky mozzarelly, očištěné nakrájené žampionů a nakonec přidejte špetku soli, pepře a provensálského koření. Pečte v troubě předehřáté na 250°C po dobu asi 10 minut. 5. Servírujte posypané piniovými oříšky a posypané čerstvým rozmarýnem.Ingredience
Postup