Podzim je tím pravým obdobím pro přípravu krémových jídel, na která v létě nemáte chuť a i kdyby, stejně si je nedáte, protože si ještě příliš živě vzpomínáte na to, jak jste stáli v kabince obchodu a zkoušeli si plavky. Na podzim si proto taková jídla musíme pořádně užít!
1. Dýni omyjte, rozpulte a odstraňte z ní semínka. Dle uvážení oloupejte a nakrájejte na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájejte na drobno. 2. Ve větším hrnci rozpalte trochu olivového oleje a nechte na něm cibuli lehce zkaramelizovat. Přidejte propláchnutou rýži a asi 2 až 3 minuty míchejte. Poté přidejte nakrájenou dýni a dalších minutu míchejte. 3. Přilijte bílé víno, které necháte téměř zcela vypařit. Přidejte asi dvě naběračky vývaru, nechte vyvařit a postupně vývar přidávejte až do úplného změknutí rýže. 4. Mezitím očistěte lišky a opečte je na pánvi. Nasekejte lískové oříšky a také je opečte. Jakmile je rýže uvařená, přidejte sůl, pepř, máslo, parmezán a nakonec opečené lišky. Vše dobře promíchejte. 5. Servírujte posypané opraženými ořechy.Ingredience
Postup