Zhruba před týdnem jsme pro vás připravili článek o tom, co nesmíte zapomenou ochutnat na výletě do Polska. Jedním z těchto tradičních polských pokrmů byly i pirohy, nekynuté knedlíčky plněné různými druhy slaných i sladkých náplní. Dnes se do Polska podíváme tak trochu společně 🙂
1. Začněte přípravou náplně. V menší pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a restujte na něm na jemno nakrájenou cibulku a očištěné pokrájené žampiony po dobu asi 15 minut. 2. Brambory uvařte, oloupejte a nastrouhejte na jemno. Dejte je do mísy spolu s čerstvým sýrem, restovanými houbami a cibulkou a zakysanou smetanou. Ochuťte solí a pepřem a vše pořádně promíchejte. 3. Mouku vysypte na vál a uprostřed vytvořte důlek. Do důlku rozbijte jedno vejce, přidejte rozpuštěné máslo, trochu vlažné vody a rukama vypracujte hladké těsto. 4. Rozdělte těsto na dvě poloviny. Jednu polovinu rozválejte a skleničkou nebo vykrajovátky vytvořte jednotlivá kolečka. Se zbytkem těsta postup opakujte. 5. Doprostřed každého kola dejte asi jednu lžičku náplně. Kruh přeložte a kraje k sobě pečlivě přimáčkněte, aby se knedlíčky neotevíraly a náplň nevytékala. 6. Hotové pirohy vařte v horké osolené vodě po dobu 10 až 15 minut, nebo než začnou vyplouvat napovrch. Sběračkou knedlíčky sbírejte a nechte okapat přebytečnou vodu. 7. Před servírováním můžete pirohy na talíři polít máslem, posypat čerstvou nasekanou petrželkou, doplnit zakysanou smetanou, nebo třeba kousky slaniny.Ingredience
Postup