Rajčatová polévka je příjemným osvěžením v každém ročním období, nejen v sezóně rajčat. Pokud z ní chcete udělat výživnější pokrm, přidejte do ní polévkové těstoviny nebo rýži.
Ingredience
- 300 g rajčat
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 menší mrkev
- plechovka bílých fazolí
- 1 litr zeleninového vývaru
- bazalka
- oregáno
- 1/2 citronu
- cukr
- sůl
- pepř
Postup
1. Nakrájejte cibuli a rajčata na malé kousky. Orestujte cibuli na olivovém oleji, poté přidejte rajčata.
2. Vhoďte mrkev nakrájenou na kostičky, zalijte vývarem a vařte 15 minut. Na závěr do polévky přidejte okapané fazole a povařte. Poté ochuťte nakrájenými lístky bazalky, můžete přidat olivový olej, oregano. Na závěr dosolte, zalijte šťávou z půlky citronu a mírně oslaďte.