Zdravá večeře do 20 minut? Vyzkoušejte tento jednoduchý, osvědčený recept. Díky kombinaci quinoi a špenátu do těla dostanete pořádnou dávku bílkovin i železa a hravě tak přeperete třeba i Pepka námořníka.
1. Připravte quinou. Odměřte asi jeden hrnek obiloviny a namočte jí na pět minut do studené vody. Vodu slijte a dejte do hrnce asi 2 díly vody na 1 díl quinoi. Přiveďte k varu a zakryté vařte asi 15 minut. Následně nechte chvilku dojít, aby se vsákla všechna tekutina.Ingredience
Postup
2. Očištěné žampiony nakrájejte na plátky a stejně tak nakrájejte i oloupaný česnek. Rozehřejte pánev s máslem a olivovým olejem a houby s česnekem nechte opékat po dobu asi 5 minut. Mezitím si nakrájejte jarní cibulku, kterou následně přidáte do pánve. Osolte dle chuti.
3. Přidejte vyprané listy špenátu, restujte za stálého míchání asi minutu a nakonec přidejte uvařenou quinou. Vše společně prohřejte, promíchejte a podle chuti můžete přidat ještě trochu soli, pepře a olivového oleje.