Houby teď sice v lese nerostou, zato v obchodech dostaneme žampiony po celý rok. Občas se nám po nich zasteskne, tak je přidáme buď do zeleninového salátu nebo je orestujeme s tymiánem. A přesně tento náš oblíbený recept dnes s vámi sdílíme.
Ingredience
- 500 g žampionů
- 2 stroužky česneku
- lžička tymiánu
- 1 lžíce citronové šťávy
- máslo
- olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Očistěte žampiony, v míse je zakápněte olejem, osolte, opepřete a promíchejte.
2. Rozložte je na pečicí papír na plechu a pečte 20 minut za občasného promíchávání při teplotě 180 °C.
3. Rozehřejte tři lžíce másla, poté sejměte z plotny a vmíchejte do něj prolisovaný česnek, tymián a citronovou šťávu. Osolte, opepřete.
4. Žampiony na talíři přelijte máslem.
5. Podávejte s bramborami nebo můžete jíst jen tak bez přílohy.