Sezona broskví je u nás bohužel poměrně krátká a proto je potřeba si jí pořádně užít! Kromě sladkých broskvových dezertů, koláčů a zavařenin, se nebojte broskev přidat ani do slaných receptů, například ke kuřecímu masu. Na vaření je ale dnes příliš horko a proto jsme si pro vás připravili raději recept na salát – nebojte se, samozřejmě s broskví!
1. Oloupejte broskve a nakrájejte je na měsíčky. Pořádně propláchněte rukolu a nechte okapat. Plátky slaniny opečte na pánvi po dobu asi 2 minut z každé strany. 2. Připravte si pesto. V hmoždíři nebo v mixéru smíchejte omyté lístky bazalky, prolisovaný česnek a olivový olej. Kozí sýr nakrájejte na menší kousky. 3. Na talíře položte nejprve lístky rukoly a pokapejte je polovinou připraveného pesta. Přidejte broskve, slaninu a kozí sýr. Nakonec ozdobte zbylým pestem, osolte, opepřete a můžete podávat! Pokud se vám podaří sehnat čerstvé fíky, můžete je přidat do salátu. Výborně bude ale chutnat i bez nich!Ingredience
Postup
Poznámky