Tento týden si ještě užijeme pravého léta a s ním souvisejících vysokých teplot. Večer se vám proto možná nebude chtít stát u plotny a už vůbec ne jíst něco teplého! Ideálním řešením je salát se špenátem a uzeným lososem, který je svěží a zároveň výborný.
1. Špenátové listy pořádně umyjte a natrhejte na menší kousky. Můžete ale použít také baby špenát a dodat tak pokrmu na roztomilosti. Plátky uzeného lososa nakrájejte na menší proužky. 2. Žampiony omyjte, očistěte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte je do salátové mísy a pokapejte jednou lžící citronové šťávy. Přidejte špenátové listy a nakrájeného lososa. 3. Nakonec připravte zálivku. Jednoduše smíchejte lžíci citronové šťávy, malinový ocet, olej a nakrájenou šalotku. Osolte, opepřete a před podáváním přidejte na salát. Pokud nemáte rádi houby, můžete v receptu nahradit žampiony také pokrájenými jablíčky. Výsledek bude stejně lahodný! A pokud neseženete špenát, vyzkoušejte jakýkoliv jiný druh salátu. Nebojte se ani přidat další zeleninu podle vlastní chuti, třeba cherry rajčátka. Ingredience
Postup
Poznámky