Shakshuka je tradiční pokrm ze severní Afriky a Izraele, kde se nejčastěji připravuje k snídani. Nejlépe chutná s chlebem pita, ale klidně si jí můžete dát s jakýmkoliv jiným slaným pečivem a připravit si jí k obědu nebo k večeři.
1. Rajčata, papriky a cibuli nakrájejte na kostičky. Na pánvi nechte rozehřát trochu olivového oleje a dejte na něj vařit nakrájenou zeleninu. Přidejte pokrájené stroužky česneku, kmín, chili koření a lžičku soli. Nechte vařit 20 minut za občasného promíchání.Ingredience
Postup
2. Polovinu zeleniny rozmixujte tyčovým mixérem a vraťte na pánev.
3. Do pánve postupně rozbijte všechna vejce, snižte teplotu a vařte 7 až 10 minut.
4. Nakonec přidejte čerstvé bylinky, dopepřete a dosolte podle chuti a vychutnejte si celé jídlo teplé s chlebem pita nebo jiným pečivem.