Večeře v týdnu si žádá především jednoduchost! Slaný koláč s pórkem a slaninou nejen že zasytí, ale navíc je neuvěřitelně nenáročný na přípravu. V létě ho na talíři můžete zkusit doplnit třeba salátkem a cherry rajčátky.
1. Troubu rozehřejte na 210°C a vytvořte si těsto smícháním popuštěného másla, mouky a vody. Hotové těsto rozválejte na požadovanou tloušťku a dejte do formy na koláč. 2. Očištěný a nakrájený pórek poduste na pánvi s trochou másla do změknutí. Na jiné pánvi nechte zezlátnout nakrájenou slaninu a nechte okapat tuk, než jí přidáte k pórku. 3. V míse smíchejte vejce, smetanu, sůl a pepř. 4. Na těsto navrstvěte směs pórku se slaninou, zalijte směsí vajec a smetany a posypte nastrouhaným sýrem. 5. Pečte v troubě 25 minut a podávejte mírně teplé s čerstvým salátem.Ingredience
Postup
Zdroj: http://www.marmiton.org