Sezóna lilků a rajčat bude brzy u konce a proto je potřeba si je ještě pořádně užít. Připravte si slaný lilkový koláč bez mouky, s omáčkou z rajčat a čerstvých bylinek. Lepší rozloučení s prázdninami si snad ani nemůžete přát.
1. Umyjte lilky a dva z nich oloupejte. Všechny je nakrájejte na kostičky. Oloupejte také cibuli a nakrájejte na drobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej a nechte na něm cibuli spolu s lilkem na chvíli orestovat. Přidejte na jemno nakrájený česnek, pečlivě promíchejte a vařte na nízký stupeň po dobu asi 30 minut. 2. Hotovou směs nechte vychladnout a smíchejte s vejci. Vymažte koláčovou formu trochou oleje a lilkovou směs do ní přelijte. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C po dobu asi jedné hodiny. 3. Mezitím si připravte rajčatovou omáčku. Oloupejte rajčata a nakrájejte je na kostičky. Přidejte na jemno nakrájenou šalotku, petržel a mátu. Směs osolte, opepřete, přidejte vinný ocet a několik kapek tabasca. Nakonec zakápněte olivovým olejem a nechte vychladit. 4. Hotový koláč nakrájejte, na talíři doplňte rajčatovou omáčkou a přílohou podle chuti.Ingredience
Postup