Vyzkoušejte tuto řeckou specialitu i vy. Jedná se o slaný koláč se špenátem a feta sýrem. Jednoduše neodolatelná kombinace. My jsme pro vás tento tradiční recept trochu upravili.
Ingredience
- 200 g špenátových listů
- 1 listové těsto
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 vejce
- 200 g feta sýru
- svazek petržele, najemno nakrájené
- sůl
- pepř
Postup
1. Nechte dobře oschnout špenátové listy.
2. Předehřejte troubu na 180 °C. 2. Smíchejte špenát s nakrájenou cibulí na jemno, prolisovaným česnekem, vejci, feta sýrem na kostičky a petrželí. Osolte a opepřete.
3. Rozválejte listové těsto na velmi tenké pláty.
4. Na první vrstvu těsta rovnoměrně naneste špenátovou směr, přikryjte další vrstvou těsta a opakujte, dokud vám těsto zbude.
5. Nakrájejte na kousky před pečením nebo až po něm. Pečte při 180 °C cca 30 minut.