V olivách najdete vitamíny A a E, nenasycené mastné kyseliny, antioxidanty a přírodní vlákninu a minerály. To už je slušná řádka zdraví prospěšných látek. Dnes tuto téměř zázračnou potravinu použijeme na přípravu dnešní večeře. Olivami ozvláštníme klasické pesto. Večeře, kterou ocení nejen vegetariáni!
Ingredience
- 100 ml olivového oleje
- 100 gramů zelených oliv
- hrst lístků bazalky
- 2 lžíce kešu ořechů
- 1 stroužek česneku
- 100 g parmezánu
- sůl
- pepř
- toastový chléb
Postup
1. Do mixéru vhoďte všechny ingredience kromě oleje, mix zalijte jeho částí a postupně ho při mixování dolévejte, až docílíte požadované konzistence. Dosolte a dopepřete.
2. Opečte toastový chléb na pánvi jen tak nasucho, namažte ho pestem a ihned podávejte.