Kombinace smetany, žampionů a špenátu je naprosto jedinečná, nikdy se nám neomrzí, používáme ji při přípravě pizzy, těstoviny, v kombinaci s lasagne i gnocchi. Zasytí, nadchne, není jí nikdy dost.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 12 žampionů
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička dijonské hořčice
- 100 ml bílého vína
- 250 ml šlehačky
- 500 g bramborových gnocchi hrst špenátových listů 100 g parmezánu sůl pepř
Postup
1. Na olivovém oleji osmahněte cibulku a česnek. Přidejte nakrájené žampiony a povařte.
2. Vmíchejte hořčici a bílé víno. Nechte přivést k varu.
3. Přilijte šlehačku a vmíchejte gnocchi. Znovu nechte pokrm přivést k varu a pak vařte 4 minuty.
4. Vhoďte špenátové listy, přikryjte pokličkou a nechte zavadnout.
5. Dochuťte kořením. Podávejte posypané parmezánem.