Máte chuť a odvahu experimentovat a zkoušet stará známá jídla novým a netradičním způsobem? Tak si dnes připravte vegetariánský burger a hranolky ze sladkých brambor. Takhle varianta zeleninové večeře potěší vegetariány, masožravce a dokonce i děti!
1. Nahrubo rozmixujte vařenou a okapanou kukuřici, červené fazole a cizrnu (můžete použít také konzervy). Na jemno nakrájenou cibuli nechte zezlátnout na pánvi na troše másla, přidejte nastrouhanou mrkev, na jemno nakrájenou papriku, cuketu a česnek, přikryjte a nechte vařit 5 až 10 minut. Poté nechte vychladnout. Množství surovin stačí na 10 vegetariánských placek. Placky, které nepoužijete do burgerů můžete zamrazit a později je použít opět do burgerů nebo třeba jako karbanátky s vařenými bramborami. Ingredience
Postup
2. Smíchejte směs luštěnin a kukuřice s vychladlou zeleninou, přidejte koření podle chuti, vejce, ovesné vločky a strouhanku dle potřeby. Těsto by mělo být kompaktní a mělo by se dát tvarovat. Z těsta vytvořte jednotlivé placky a opečte je na pánvi z každé strany po dobu 3 minut nebo v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.
3. Nechte rozehřát troubu na 200°C. Oloupejte sladké brambory a nakrájejte je na hranolky. Pokapejte hranolky olivovým olejem, přidejte sůl a pepř a dejte je na 30 minut do vyhřáté trouby.
4. Rozpulte housky/bulky a lehce je opečte na pánvičce nebo na grilu. Potřete vnitřek barbecue omáčkou a naplňte je ohřátými burgerovými plackami, salátem, avokádem a nasekanou bazalkou.Poznámky
Zdroj receptu: http://www.stellacuisine.com