Datle máme spojené s předvánoční atmosférou. Vždycky se těšíme na to, že je budeme uzobávat jen tak. Letos jsme se rozhodli experimentovat a připravili jsme pro vás recept na vynikající vepřovou roládu, jíž datle dodají tu správnou podzimní příchuť. Vyzkoušejte i vy tento recept, který se hned zařadil mezi naše oblíbené!
Ingredience
- 1 kg vepřové pečeně
- 4 lžíce zakysané smetany
- 200 g čerstvých žampionů
- 100 g sušených datlí
- 50 g sušených rajčat
- 0,3 l vývaru
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Vepřovou pečeni pokryjte potravinovou fólií nebo igelitovým pytlíkem a rozklepejte ji. Osolte a opepřete.
2. Připravte si nádivku: Nadrobno pokrájejte datle, rajčata, žampiony a smíchejte je se zakysanou smetanou. Ochuťte a potřete jí pečeni. Tu poté srolujte a svažte provázkem.
3. Na velké pánvi roládu ze všech stran opečte, potom ji zabalte do alobalu a pečte půl hodiny na mřížce. Po půl hodině ji rozbalte, vložte do pekáčku, podlijte vroucím vývarem a pečte dozlatova.
4. Podávejte s americkými bramborami nebo bramborovou kaší.
Poznámky
Příznivci špenátu si mohou připravit i verzi se špenátem. V tom případě už do nádivky nedávejte sušená rajčata.