Také stále hledáte ten nejlepší recept na těsto na pizzu? I naše pátrání po něm bylo dlouhé. Vyzkoušeli jsme mnoho návodů, kdy těsto bylo suché, nešlo ukousnout nebo to prostě nebylo ono. S vámi sdílíme recept, který nás příjemně překvapil. Těsto je křehké, nadýchané a vláčné. Takhle má podle nás chutnat domácí pizza.
Ingredience
- 2 hrníčky vlažné vody
- 5 hrníčků hladké mouky
- 1 lžíce soli
- 1 kostka droždí
- 4 lžíce olivového oleje
- vaše oblíbené suroviny na ozdobení pizzy
Postup
1. Promíchejte droždí s teplou vodou a nechte 10 minut kynout přikryté na teplém místě.
2. Přidejte polovinu množství mouky a pomocí kuchyňského robota nebo vařečky ze směsi vypracujte hladké těsto.
3. Přisypte zbývající mouku a znovu propracujte. Přikryjte a nechte kynout 20 minut.
4. Olivovým olejem potřete formu na pizzu či plech, na kterém se pizza bude připravovat.
5. Pokud je těsto příliš řídké, můžete do něj v tuto chvíli přidat více mouky.
6. Těsto v tenké vrstvě rovnoměrně rozprostřete do formy. Pečte cca 45 minut, dokud pizza nezezlátne.
7. Navrch ozdobte tím, co máte rádi – rajčaty s bazalkou, šunkou a sýrem, nebo tuňákem, cibulí, smetanou, atd.