Podzim je čas různých pečených a zapečených jídel. A právě zapečený květák s kuřecím masem se ideálně hodí k večeři v týdnu. K přípravě stačí 15 minut a pak už jen dát do trouby a těšit se na teplou večeři.
1. Omyjte květák a rozdělte ho na růžičky. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a dejte je spolu s květákem vařit v páře na dobu asi 10 minut. 2. Mezitím si na kostičky nakrájejte kuřecí maso a pečte na pánvi vymazané olivovým olejem (asi 10 minut). 3. Smíchejte mléko, smetanu a prolisovaný stroužek česneku. Směs osolte a opepřete. 4. Připravte si pekáč vymazaný olivovým olejem. Dejte do něj předvařené brambory, květák a kuřecí maso a vše zalijte směsí z mléka a smetany. 5. Posypte provensálským kořením a parmezánem a pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu asi 20 minut. 6. Servírujte teplé doplněné zeleným salátem.Ingredience
Postup