Také máte v paměti pár rad, které jste dostali od svých babiček? Takové rady bývají generacemi prověřené, a i když je třeba zrovna v tu chvíli nepoužijete, určitě si na ně později vzpomenete a využijete je. Tady jsme pro vás dali několik rad dohromady.
∗ Látkový pytlíček naplněný solí a umístěný do dózy se sušenkami pomůže udržet obsah křupavý. Sůl nechte v rozehřáté troubě pravidelně vysušit.
∗ Roztírání polevy půjde mnohem snadněji, pokud nůž nebo špachtli před použitím ponoříte na minutu do horké vody.
∗ Chléb se snadněji krájí nahřátým nožem.
∗ Pokud je v kuchyni chladno, zahřejte předem mísu, určenou pro míchání másla a cukru, trochou horké vody. Máslo se tak snadněji rozpustí.
∗ Okoralý bochník chleba zabalte na několik hodin do vlhké utěrky a dejte do trouby rozehřáté na mírnou teplotu, dokud nebude chlebová kůrka opět křupavá.
∗ Nebalte maso do papíru. Ztratí tak svou šťávu a bude se rychleji kazit.
∗ Pokud vaříte nakřáplé vejce, před vytečením ho můžete zachránit přidání lžičky soli nebo malého množství octa.
∗ Před vyklopením pudinku nebo želé z formy, ji nejprve ponořte do horké vody.
∗ Zbylé vaječné žloutky uchováte snadno v hrníčku studené vody.
∗ Před prací s ovocem s měkkou slupkou, naneste na prsty trochu kuchyňského oleje.
∗ Neskladujte maliny ani jiné měkké ovoce v hlubokých nádobách. Raději je nechtě rozprostřené na tácu.
∗ Najděte malý podnos, který se vám snadno vejde do poličky a uložte na něj všechny malé lahvičky s kořením. Při přípravě jídel ušetříte čas věnovaný hledání správného koření.
∗ Pokud skladujete rozinky, sultánky a jiné sušené plody ve sklenicích, udělejte do víčka malé díry, abyste předešli tvorbě plísní.
∗ Abyste se zbavili syrové chuti kakaa, povařte jej před přípravou pudinků a jiných dezertů v troše vody.
∗ Nový nápad na náplň do sendviče: smetanový sýr s kousky ananasu.
∗ Příjemnou náhradou mléka ve snídaňových cereáliích, může být přidání čerstvého pomerančového, citronového nebo grepového džusu.
∗ Pokud připravujete dort s polevou, zarovnejte vršek dortu, obraťte jej a polevu naneste na pevnější spodní stranu.
∗ Sušené švestky namočte den před jejich vařením ve studeném čaji s plátkem citronu a v tomto čaji je i uvařte.
∗ Jiným způsobem, jak uchovat sušenky křupavé, je obalení vnitřku nádoby savým papírem.
∗ Změklá rajčata namočená přes noc ve slané vodě opět získají pevnější konzistenci.