Postup:
1. Nadrcené sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem a rukama vytvarujte těsto. Rovnoměrně ho navrstvěte na dno koláčové formy a dejte ztuhnout do ledničky.
2. Na pánvi rozpusťte cukr, přileljte smetanu, nechte chvíli povařit a přidejte oloupaná jablka nakrájená na tenké plátky. Za stálého míchání povařte.
3. Jablkovou náplň navrstvěte na dort a dejte péci do trouby na 170 °C po dobu 45 minut. Poté posypte cukrem a troubu přepněte na program „gril“, aby se cukr rozpustil a zkaramelizoval.
4. Na zmrzlinu vyšlehejte smetanu, přidejte cukr a skořici a dejte zmrazit. Dvakrát zmrzlinu vytáhněte z mrazáku, promíchejte a znovu dejte zmrazit. Podávejte s hotovým koláčem.