Jen málokdo odolá zapečeným nachos s rozteklým sýrem. Když k nim navíc připravíte pořádný steak, zavděčíte se jimi i každému muži, který tedy zrovna není vegetarián. Ideální jídlo pro návštěvy nebo na grilovací party.
Ingredience
- 200g hovězí steak
- 300g balíček chipsů nachos
- 200 ml zakysané smetany
- 200 g čedaru
- 3 větší rajčata
- 1 balení jalapeños
- 2 větší červené cibule
- 1 svazek koriandru
- 1 avokádo
- 1 limetka
Postup
1. Steak opečte na rozpáleném grilu po dobu 2 minut z obou stran. Nechte odležet.
2. Dejte rozehřát troubu na 200 °C. Do zapékací mísy rozložte chipsy nachos a posypte je najemno nastrouhaným čedarem. Zapékejte 7 minut.
3. Mezitím vytvořte rajčatovou salsu – nasekejte na velmi jemno rajčata, cibuli a koriandr. Dochuťte solí a limetovou šťávou a důkladně promíchejte.
4. Nachos posypte rajčatovou salsou, pak naskládejte maso nařezané na tenké nudličky, jalapeños a zakysanou smetanu, na závěr kousky avokáda a můžete podávat.
Poznámky
Nachos jsou trojúhelníkové kukuřičné chipsy, „nacho“ znamená ve španělštině „placka“. Tradičně se nachos připravují se zapečeným sýrem čedar a papričkami jalapeños. Mohou se dle chuti podávat s masem, olivami, fazolemi, rajčaty, cibulí, různými salsami apod.