Borůvkové muffiny si můžete připravit na snídani i jako dezert, a to například ke kávě. Muffiny patří k oblíbeným sladkým pokrmům po celém světě. Jestliže si je chcete připravit i u sebe doma, pak na nic nečekejte. Pomocí našeho receptu to zvládnete hravě. Přitom nemusíte mít téměř žádné bohaté zkušenosti s přípravou různých pokrmů. Důležité je, zaměřit se na námi napsaný recept.
Připravujeme borůvkové muffiny
Jaké ingredience budete k této přípravě potřebovat? Bez kvalitních ingrediencí to bezesporu nepůjde. Ty jsou pro každý pokrm základem. Připravte si tedy 250 g polohrubé mouky, 125 g másla, 125 g borůvek, 100 g cukru, 125 ml mléka, alespoň dva sáčky vanilkového cukru a 2 vejce. V neposlední řadě také nezapomeňte na 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva. Tyto ingredience vám stačí k tomu, abyste si svépomocí připravily borůvkové muffiny. Teď už vám jen zbývá odpověď na otázku, jak tento sladký a vynikající pokrm připravit. To vám prozradíme níže.
Můžeme se pustit do přípravy borůvkových muffinů. Jako první si vezměte ruční šlehač. Pomocí něho je potřeba utřít máslo. K ručnímu šlehači pochopitelně použijte metličky. Následně jej zapněte na nejnižší možný stupeň. Kromě másla utřeme také cukr a vanilkový cukr. Vše by mělo být utřeno do hladka. Po zhotovení první částí přidáme rozklepnutá vejce a opět necháme šlehat. Proces šlehání by měl trvat přibližně 30 vteřin. Nezapomeňte přidat kypřící prášek, mléko a mouku. Vypracujeme hladké těsto a přidáme do něho borůvky.
Dokončujeme borůvkové muffiny
Na závěr necháme hotové těsto péct. Je potřeba ale připravit formičky pro muffiny. Ty musí být vymazané a vysypané. Jakmile tak učiníte, necháme péct po dobu asi 25 minut, a to na 180 stupňů celsia. Poté už jen stačí nechat vychladnout a můžete konzumovat. Přejeme vám dobrou chuť.