Do Nasi goreng, neboli indonéské rýže, můžete použít nejrůznější druhy zeleniny. Nejprve tepelně upravte tvrdou zeleninu. Potom přidejte měkké druhy, to, aby jídlo bylo bohatší. Lukáš velkou pozornost věnuje krájení, každý druh si totiž říká o jiný tvar.
Ingredience:
- 1,2 kg uvařené dlouhozrnné rýže (300 g na porci)
- 1 mrkev
- 3 lžíce oleje
- 1 červená cibule
- svazek jarní cibulky
- paprika tří barev
- kukuřičky, mladý hrášek, čerstvá sezónní zelenina
- 400 g kuřecích prsou
- 400 g krevet
- 4 –8 velkých žampionů nakrájených na plátky
- 2 PL česneko-zázvorové pasty
- 4-8 PL sójové omáčky ketchap manis
- 2 PL lžička hnědého cukru
- 4-8 PL rybí omáčky
- 4 rozšlehaná vejce

Postup:
- Rýži uvařte doměkka podle návodu, ideální je uvařená rýže z předchozího dne, lépe se opéká.
- V předehřáté pánvi rozehřejte olej, přidejte maso, vejce, krevety, tvrdou zeleninu, uvařenou rýži, dochucovadla (smíchejte předem v misce), měkkou zeleninu.
- Ozdobte čerstvými bylinkami a posypky.