Občas se hodí mít v zásobě připravené jídlo, po kterém jen můžete sáhnout, rozmrazit ho a hned podávat. Jste doma sami a nechcete se zdržovat vařením pro sebe nebo přijde nečekaná návštěva a vy byste jí jinak neměli co nabídnout jako hlavní jídlo. K tomu je dobré mít v mrazáku menší železnou zásobu. Dnes si připravíme mexickou klasiku. Mexičané toto jídlo jí většinou k snídani, to kvůli kombinaci s vejci. My si na něm pochutnáváme i při obědě.
Ingredience
- 200 g šunky
- 100 g slaniny
- 5 větších brambor
- 200 g čedaru nebo jiného sýru
- 4 tortilly
- 10 vajec
- 0,2 ml mléka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Slaninu nakrájenou na menší plátky osmažte na pánvi.
2. Přidejte šunku na delší proužky a nechte zezlátnout okraje.
3. Vydrhněte brambory se slupkou kartáčkem, poté je nakrájejte na kostičky. Rozprostřete je na pečicí papír, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete, případně jinak okořeňte. Pečte 30 minut.
4. Ve větší míse smíchejte vejce s mlékem. Rozehřejte na pánvi olivový olej a vejce na něm míchejte, dokud nebudou hotová. Osolte a opepřete.
5. Na tortilly navrstvěte vejce, slaninu, šunku, brambory. Nakonec posypte strouhaným sýerm. Zabalte do úhledného balíčku.
6. Každou tortillu vložte zvlášť do uzavíratelného igelitového sáčku.
7. Každý sáček nadepište názvem jídla a datem zmrazení. Do půl roku byste měl burritos zkonzumovat.
8. Podávejte se salsou nebo zakysanou smetanou.
Poznámky
Místo šunky můžete do burrita použít mleté maso nebo kousky hovězího, kuřecího či vepřového.