Conchiglioni, neboli obří těstovinové mušle, seženete ve specializovaných prodejnách s italskými potravinami. Na to, abyste je jedli jen tak, jsou moc veliké a podávat je jen polité omáčkou, by bylo i nudné. Tyto těstoviny si přímo říkají o náplň. O my jim v tomto rádi vyhovíme. A pokud nám zbydou, dáváme je zmrazit.
Ingredience
- 500 g těstovin Conchiglioni
- 2 stroužky česneku
- 2 hrsti špenátových listů nakrájených na kousky
- 400 g ricotty
- 2 mozzarelly
- 200 g parmezánu
- 3 vejce
- ½ dýně hokkaido
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Uvařte těstoviny podle návodu.
2. Do zahřátého olivového oleje dejte prolisovaný česnek a po chvíli míchání přidejte špenátové listy. Nechte zavadnout.
3. Smíchejte špenát s ricottou, mozzarellou, nakrájenou dýní na malé kostičky, ochuťte. Pekáček vyložte pečicím papírem a na něj vyskládejte těstoviny naplněné směsí. Posypte parmezánem.
4. Pečte cca 25 minut při teplotě 190 °C.
5. Po vychladnutí dejte jednotlivé porce do uzavíratelných nádob a zmrazte.