Klasické kuřecí řízky milujeme téměř všichni a i spousta jejich variant je velmi oblíbená. My jsme si zamilovali tenhle recept, který kombinuje kuřecí maso s parmezánem a kukuřičnými lupínky. O to lepší je, že nesnědené nugety můžeme zamrazit a máme je schované na „horší časy“.
Ingredience
- 1000 g kuřecího stehenního masa
- kukuřičné lupínky
- 1 stroužek česneku
- 200 gramů na jemno strouhaného parmezánu
- sůl
- pepř
Postup
1. Předehřejte troubu na 190 °C. Vyložte pekáček pečicím papírem.
2. Nadrťte lupínky buď v robotu nebo je dejte do sáčku a použijte váleček na těsto.
3. ¾ lupínků smíchejte s 1/4 parmezánu.
4. Do robotu dejte kuřecí maso, 3 lžíce lupínků, 100 ml vody, osolte a opepřete. Vše rozmixujte.
5. Mokrýma rukama vytvarujte kuřecí nugety. Obalte je v rozdrcených lupínkách. Pečte, dokud nugety nezezlátnou.
6. Zmrazte v oddělených sáčcích po jednotlivých porcích.
Poznámky
Tip na servírování: Kuřecí nugety můžete podávat s tortilami.