Tato americká klasika, makarony se sýrem, potěší hlavně děti. A stejně tak i jejich rodiče, protože mohou jídla uvařit větší množství a dát si ho zmrazit na potom. A až zase budou děti nedočkavé: Mami, já mám hlad, budete vědět, kam sáhnout.
Ingredience
- 500 g těstovin
- 3 lžíce másla
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce hladké mouky
- 500 ml mléka
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky pepře
- 300 g čedar, eidam
Postup
1. Uvařte těstoviny a nechte je okapat.
2. Rozehřejte máslo, přidejte nadrcený stroužek česneku a nechte zezlátnout. Přidejte mouku, zalijte ji mlékem a míchejte. Až směs zhoustne, přisypte polovinu sýru a rozmíchejte. Osolte, opepřete, ochuťte hořčicí.
3. Do větší uzavíratelné zapékací mísy vlijte těstoviny smíchané se sýrovou směsí. Posypte zbývajícím sýrem a nechte vychladnout.
4. Přiklopte a nechte zmrazit.
5. Po rozmrazení pečte na 180 °C 25 minut. V mrazáku skladujte maximálně 4 měsíce.