Lehké, zdravé podzimní jídlo, které je ale něčím neobvyklé. Tak přesně takové pokrmy si připravuje paní Doležalová z Roudnice nad Labem. Tento recept vymyslela její maminka a ona si podle něj často připravuje oběd. Ať si na něm pochutnáte i vy!
Ingredience
- 1 dýně hokkaido
- 100 g vlašských ořechů
- 100 g čerstvých špenátových listů
- med
- vinný ocet
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Dýni řádně omyjte a i s kůrou ji nakrájejte na menší kostičky. Orestujte je na olivovém oleji. Poté je osolte a opepřete.
2. Nakrájejte vlašské ořechy. Špenátové listy omyjte ve studené vodě.
3. Připravte si zálivku: smíchejte med s olivovým olejem, osolte a opepřete.
4. Orestované kostičky dýně smíchejte se zálivkou a posypte špenátovými listy.