Milovníci masa nám jistě dají zapravdu, že taková správně ochucená a dozlatova opečená žebra jsou opravdová slast. Vyzkoušejte náš oblíbený recept. Podle nás k nim není lepší příloha než čerstvě upečený domácí chleba.
Ingredience:
- 4 vepřová žebra
Ingredience na potření žeber před pečením:
- 50 g třtinového cukru
- 2 lžičky uzené papriky
- 2 lžičky hořčice
- 2 stroužky česneku
- sůl
Na potření na grilu:
- 250 ml hořčice
- 150 ml jablečného octa
- 75 g třtinového cukru
- 2 lžička worchestrové omáčky
- chilli omáčka podle chuti
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 160 °C. Smíchejte cukr, papriku, hořčici, česnek, sůl a směsí potřete žebra. Vložte je do pekáče, kam jste vlili vodu. Zakryjte alobalem a pečte cca 3 hodiny, dokud se žebra nebudou rozpadat. Občas zkontrolujte, jestli není potřeba dolít voda.
- Smíchejte suroviny na potření žeber na grilu. Pečená žebra položte na rozpálený gril, pravidelně potírejte a pečte ještě 3 minuty z každé strany.