Připravte si tortillu podle našeho receptu a naplňte ji zeleninou, masem, sýrem dle vašeho vkusu. Odvážnější povahy si do tortilly jistě přidají nějakou pálivou omáčku. Kuchyňský stůl ozdobte nějakou barevnou květinou, třeba oražově kvetoucí Kalanchoe, ke každému talíři dejte barevné ubrousky a hostina v mexickém stylu může začít!
Ingredience
- 1 kg hovězího, kuřecího nebo vepřového masa
- 2 velké cibule
- 3 zelené chilli papričky
- 2 lžíce chilli
- 2 lžíce mletého kmínu
- 2 lžíce drceného česneku
- 0,2 l vývaru
- 30 dkg cheddaru
- 3 stroužky česneku
- Rajčatové pyré
- 4 tortilly
Postup
1. Osmahněte jednu cibuli, potom k ní přidejte maso nakrájené na nudličky. Přidejte koření a chilli papričky, zalijte vývarem a poduste.
2. Na omáčku si rozehřejte v pánvi olivový olej. Osmahněte cibuli, přidejte česnek a chvíli ho opékejte. Přidejte rajčatové pyré, zelené chilli papričky, chilli koření, kmín a povařte.
3. Naplňte tortilly masovou a rajčatovou směsí, navrch posypte strouhaným sýrem.
4. Dejte na pečicí papír na plech a nechte zapéci 10 minut.