Milovníci čedaru k snídani jistě nepohrdnou sýrovým suflé. Labužníci si k němu mohou připravit opečenou slaninu a zalít javorovým sirupem.
Ingredience: 150 g nastrouhaného čedaru
- 500 ml mléka
- 8 vajec
- 120 g hladké mouky
- sůl
Postup přípravy:
- Rozpusťte v kastrůlku máslo, přidejte do něj mouku a míchejte, dokud nevznikne jíška.
- Přiveďte mléko k varu, smíchejte ho s jíškou, míchejte, dokud se směs nespojí. Nechte vychladnout.
- Do vychladlé směsi přidejte čedar, pak po jednom vmíchávejte žloutky.
- Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuha, zapracujte je do těsta.
- Misky na suflé vymažte máslem a vysypte strouhankou. Do každé z nich dejte těsto a pečte cca 20 minut při teplotě 180 °C.
Další skvělé snídaně najdete zde: