Marináda je výborným ochucovadlem masa. Pokud chcete masu dopřát tu správnou chuť, rozhodně byste se marinádě neměli vyhýbat. Poradíme vám, jaké dvě marinády patří mezi ty nejoblíbenější, co se týče masa. Následně bude záviset na vás, jaké marinádě dáte přednost. Věřte nám, že marinády jsou určeny jak pro muže, tak i ženy. Připravte si chutné maso.
Pivní marináda na první místě
Možná si říkáte, že je tato marináda určená spíše pro muže. Rozhodně tomu tak není. Připravit si pivní marinádu mohou i ženy. Co budete potřebovat? V první řadě 1 lžičku kari koření, 3 stroužky česněku, mletý černý pepř, provensálské koření, 2 lžíce oleje, sůl, 2 lžičky plnotučné hořčice, sójovou omáčku a láhev piva. Jako první rozmačkáme česnek. K němu poté přidáme provensálské koření, olej a pepř. Po přidání ingrediencí směs promícháme. Ve druhé fázi směs osolíme podle svých chutí. Po osolení přidáme sojovou omáčku a hořčicí.
Opět promícháme a přidáme maso. Maso necháme v této směsi ležet přibližně 6 až 8 hodin. Směs i s masem nechejte v chladu. Na závěr přilijeme pivo. Pivo je dobré přilít přibližně 90 až 120 minut před přípravou masa. Rovněž je důležité po přidání piva směs promíchat. Pivní marinádu tak máte připravenou. Druhou marinádou je medovo-hořčičná marináda. I ta patří mezi velice oblíbené marinády, které přidají tu správnou chuť vašemu masu. Co na ní budete potřebovat? 200 ml oleje, 2 lžíce celozrnné a plnotučné hořčice, lžíci medu, citronovou šťávu, sušený tymián, sušené oregano, čerstvou petrželku, čtvrt lžičky pepře a půl lžičky soli.
Připravujeme medovo-hořčičnou marinádu
Jako první si připravíme velkou mísu. Do ní přidáme olej, obě hořčice, citronovou šťávu a med. Poté ještě nakrájenou petrželku s bylinkami a kořením. Takto přidané ingredience smícháme, z čehož nám vznikne směs neboli samotná marináda. Po smíchání přidáme maso a opět necháme v chladu na dobu asi 6 až 8 hodin odstát. Po uplynutí této doby můžeme maso připravovat na grilu.