Postup:
- Očištěné maso zalijte v misce vínem, přidejte bylinky a nechte přes noc v lednici, maso krásně zkřehne.
- Druhý den maso vyndejte, osušte a svažte provázkem do tvaru válečku.
- Na olivovém oleji na pánvi váleček ze všech stran opečte, přendejte do pekáčku, přidejte špalíčky mrkve, kapary i ančovičky.
- Dejte péct do předehřáté trouby 1- 1,5 hod na 100° C zapnutou na spodek / vršek .
- Hotové maso vyndejte, nechte odpočinout, zabalte do alobalu a nechte vychladnout. Vše z pekáčku přendejte do vysoké nádobky a rozmixujte dohladka. Vmíchejte máslo a majonézu, dochuťte solí a pepřem. Maso nakrájejte na tenké plátky a přelijte omáčkou.
Poznámka: Hodí se na sváteční příležitost jako předkrm nebo luxusní večeři ( pro 2 při svíčkách 😀 ), ale až ochutnáte – nebudete se chtít dělit.