Nepečený ovocný dort, který se dá považovat za velice lehký a zároveň skvělý pokrm během zimního období. Ačkoliv jsou ve většině případů ovocné nepečené dorty vhodné pro letní období, věřte nám, že s tímto pokrmem rozhodně neuděláte sebemenší chybu. Kromě toho dostanete do sebe velké množství čerstvého ovoce, jež se náramně hodí proti různým nemocem. Jak jej tedy připravit?
Připravujeme nepečený ovocný dort
Prvně zavítáme k potřebným ingrediencím. Teprve poté je možné se pustit do přípravy nepečeného ovocného dortu. Jaké ingredience tedy budete k přípravě tohoto chutného pokrmu potřebovat? Rozhodně byste neměli zapomenout na 3 kelímky zakysané smetany, 3 balíčky vanilkového cukru, 1 balíček piškotu, 400 g čerstvého ovoce a mátu. Ta bude sloužit pro ozdobení. Z ovoce jsou ideálním druhem například maliny nebo jahody. Pokud nemáte čerstvé ovoce, je možné pochopitelně přidat i mražené lesní plody. Samozřejmě čerstvé suroviny jsou čerstvé suroviny.
Po přípravě ingrediencí se můžeme pustit do přípravy pokrmu. Vezměte si dortovou formu a tu nechejte vyložit potravinářskou fólií. Nemusíte mít strach z toho, použít i více než jednu vrstvu této fólie. Dále zamíchejte vanilkový cukr se zakysanou smetanou. Na 1 zakysanou smetanu použijete 1 balíček vanilkového cukru. Celkové množství bude záviset na velikosti dortové formy. Na samotné dno dortové formy vykládejte piškot vedle piškotu. Na piškoty položte pár kousků připraveného ovoce a následně i zakysanou smetanu, která je již připravená. Takto budete vrstvy opakovat do fáze, kdy vám dojdou suroviny. Vrstva by měla být ukončena smetanou.
Jak dokončit tento nepečený dort?
Na celou noc vložte dort do ledničky. Díky tomu piškoty skvěle vsáknout všechnu šťávu z ovoce. Pomocí celého procesu se dort dobře přitvrdí a bude dobře držet. Poté už můžete začít téměř konzumovat. Jen je potřeba před servírováním vyjmout dort z dortové formy. Nezapomeňte na odstranění fólie.