Na blížící se jaro se těší všechny kytkožroutky a kytkožrouti. Je zábava vyhledávat stále nové a nové listy a kvítky, které vám v přírodě doslova vyrostou před očima a které se dají bezpečně sníst. Jen dávejte pozor, abyste je nezaměnili za nejedlé druhy. S trochou praxe se z vás stanou kytkožroutí odborníci.
Listy kopřivy
Mladé výhonky kopřiv přímo vybízí k jejich sklizni. Vybírejte opravu jen ty nejmladší, starší budou tuhé, vhodné už jen na kopřivový čaj. Kopřivy, stejně jako všechny ostatní jedlé rostliny, pořádně umyjte, nakrájejte najemno a přidejte k vašemu oblíbenému salátu.
Roketu najdete na louce
Stejně jako u kopřiv platí u rokety, že čím mladší listy, tím chutnější a křehčí. Roketa je příbuzná pěstované rukoly. Narozdíl od ní má štiplavější příchuť.
Pampeliškové listy
Ty nejlepší nejkřehčí listy pampelišky rostou uprostřed její růžice. Jsou příjemně nahořklé. Po sběru je nechte ve tmě a chladnu, ještě o něco změknou.
Tipy na další jedlé rostliny najdete na další straně: