Základem každé diety je kalorický deficit. Při dietách se může stát, že máte nižší příjem a proto máte stále hlad. A co teď? Nikdo nechce hladovět celý den, každý den. Řešením je zařazením nízkokalorických potravin, které Vašim pokrmům dodají na objemu nebo poslouží jako rychlá svačinka. A o jaké potraviny se jedná?
Nízkokaloričtí pomocníci
1. Cuketa
Cuketa je skvělým pomocníkem. Využít ji můžete do slaných pokrmů, jako přílohu nebo do směsi masa, také z ní můžete udělat cuketovou pizzu nebo cuketové karbanátky a další variantou je využití cukety ve sladkých pokrmech – v ovesných a rýžových kaší, které zvětší svůj objem a více Vás zasytí.
2. Okurka
Okurka je téměř bez kalorií, a proto ji můžete konzumovat bez výčitek. Přidejte si okurku k snídani, do obědového salátu nebo jen nakrájenou okurku jako malou svačinku.
3. Jahody
Jahody jsou ovocem, které se řadí mezi nízkokalorické. Vylepšete si své ovesné kaše hrstí jahod nebo si jahody přidejte k řeckému jogurtu jako dopolední svačinu. Stejně jako jahody můžete využít také maliny.
4. Listová zelenina
Chcete zvětšit objem svého salátu? Přidejte listovou zeleninu. Ledový salát, polníček, špenát, rukola, všechny tyto suroviny jsou téměř bez kalorií. Přidejte si listovou zeleninu do každého pokrmu, který také skvěle ochutí.
5. Zelená zelenina
Zelená paprika, celer, chřest, brokolice. Využívejte do svých pokrmů zelenou zeleninu, která nijak nezvedne kalorie Vašeho jídla.
Diety končí většina lidí z důvodu nedostatku jídla a věčného hladu. O hladovění diety ale vůbec nejsou a nemají být. Je důležitý kalorický deficit, ale v kalorickém deficitu bývá většina populace i mimo diety. Akorát skladba jejich jídelníčku se skládá z nezdravých, průmyslově zpracovaných surovin. Pokud si správně nastavíte příjem, v mnoha případech zjistíte, že jídla máte více než před dietou. Proto nevyhledávejte striktní diety, ale diety, které se stanou Vaším životním stylem.