Listopadový F.O.O.D. se pustil do přípravy svatomartinských hodů. Je to přece vrchol sezony a tak jsme si ji bohatě užili i se skvělými šéfkuchaři Petrem Hajným ze Zas a Znova a Radkem Davidem z Babiččiny zahrady. Vařilo se klasicky i trochu jinak. Hlavní téma je pochopitelně husa, český gastronomický poklad. A kachnu jsme přidali, protože ji máme stejně rádi.
Šéfkuchař Martin Kortus připravil parádní a rychlé večeře, které rozsvítí listopadové večery a stoprocentně zvednou náladu.
Voňavé sladké záviny musí být. Cukrářka Daška Tylčerová napekla vymazlené kombinace – jablka spojila s kávou, hrušky s karamelem a švestky s mákem.
A protože dezertů není nikdy dost, můžete se těšit na karamelovou bábovku, curros i koláč s mascarpone. Zároveň se dozvíte, jak snadno zkrotit karamel na plotně a jak připravit dokonalý krém v tradiční i ve veganské verzi. Pečeme také s kávou.
Kaštany bývaly běžnou součástí naší kuchyně a zaslouží si znovu se do ní dostat. Proč to udělat a jak na ně, aby ze sebe dostaly to nejlepší? Na to odpoví listopadový F.O.O.D.
Na výlet vás tentokrát pozveme na tajemné Broumovsko a Lukáš Hejlík za zážitkovou gastronomií napříč naší zemí. Barman George Němec zahřeje horkým punčovým drinkem a naši vinaři nabídnou sklenku silného dezertního vína.
www.ikiosek.cz/food