Červnový časopis F.O.O.D. vítá léto jídlem na ohni. Pod grilem zatopili šéfredaktor Jiří Hilgart s Leou Siekel, Silvie Jackson z Big Smokers i ohňový mág Hugo Hromas. Jirka s Leou rozjeli klasiku, fantastická Silvie svou vyhlášenou jižanskou kuchyni a Hugo připravil sladkovodní ryby – pečené, grilované, uzené. Šéfkuchař Štěpán Vašák k tomu nabrousil nože a podělil se o zkušenosti, jak je vybírat a jak se o ně starat, protože nůž je v kuchyni jednoduše základ. Americkou „grilovačku“ doplňují vyladěné drinky, také spousta praktických informací o grilech, hořčicích a sladkovodních rybách. Sladkost jí potom dodává Martina Muldoon. Jednak vede Gourmet Academy, jednak má americkou rodinu, která miluje sladké. Prozradí, jakými dezerty dělá svým blízkým radost. Kdo chce ještě více Ameriky, může se vydat s bedekrem za chutěmi Floridy nebo si připravit dobroty z kukuřice. A potom jahody, poklad našich záhonů, ty v červnu prostě musí být. Dáte si raději bublaninu s mandlemi nebo jahodovo-čokoládový dort? Citronové bábovičky s jahodovým přelivem nebo jahodovou galetku s mandlovým krémem? Ve F.O.O.D.u najdete inspiraci.
