Červená řepa to má se svou oblíbeností velmi složité. Vnucovali nám ji ve školních jídelnách ve formě salátu, který plaval v tmavě růžově zbarveném láku. Jídlo tak pro holky nebo pro vegetariány, řeknete si. Navíc si lingvisté s jejím jménem nedali moc velkou práci. Koho ohromíte tím, když řeknete, že k večeři chystáte řepu? My jsme se vás dnes stejně rozhodli ohromit řepou a doufáme, že budete její příjemnou chutí překvapeni a pro její velký zdravotní přínos ji pravidelně zařadíte do svého jídelníčku. No řekněte, nevypadá z ní pesto báječně?
Ingredience
- 1 bageta
- 100 g feta sýru
- 1 okurka petržel
- 100 g mandlí
- 100 g vlašských ořechů
- 2 stroužky česneku
- 100 g parmazánu
- 2 červené řepy
- hrst lístků bazalky
- olivový olej
- petržel
- sůl
Postup
1. Oloupejte řepu a nakrájejte ji na menší kostky. Vařte ji, dokud nezměkne (cca 20 minut).
2. Na pečicí papír na plechu rozložte ořechy a mandle a pečte je 8 minut, dokud nezezlátnou.
3. V mixéru nebo robotu ořechy rozmixujte do hladka, přidejte k nim vařenou řepu, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, rozmačkejte stroužky česneku a přidejte parmezán a znovu mixujte. Osolte a opepřete.
4. Bagetu nakrájejte a jednotlivé plátky vložte do toasteru.
5. Na bagetu mažte pesto, posypte feta sýrem, ozdobte okurkou na plátky a petrželkou.