Cuketa s úpravou, které neodoláte! Šťavnatá, křupavá, lehoučká. Nakrájíte ji, obalíte v parmezánové směsi a už ji dáte péci. Rychlá a nenáročná příprava. Ideální na uspěchané dny, které svádí dát si něco nezdravého, co je právě po ruce. Na jednoduchou přípravu cukety si najdete čas vždycky!
Ingredience
- 3 cukety
- 250 g parmezánu
- 1 lžička oregana
- 1 stroužek česneku
- strouhanka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Troubu rozehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem a postříkejte ho olejem.
2. Ve větší míse smíchejte cuketu nakrájenou na kolečka, olivový olej, sůl, pepř a promíchejte.
3. V jiné míse smíchejte strouhanku s parmezánem, oregánem a prolisovaným česnekem.
4. Kolečka cukety obalte z obou stran v parmazánové směsi a pokládejte je vedle sebe na pečicí papír.
5. Pečte 8 minut nebo dokud strouhanka nezezlátne, poté kolečka otočte a pečte dalších 10 minut.
6. Podávejte s jogurtovým dipem.