Méně je někdy více a to platí i v jídle. Udělejte si obdobu klasických brambor s lučinou. Překvapí vás chutí, kterou jste znali z dětství a na kterou jste už třeba zapomněli. Brambory budeme péci ve slupce, to ještě vyzdvihne jejich lahodnou chuť.
Ingredience
- 1 kg menších brambor ve slupce
- 4 stroužky česneku
- zakysaná smetana
- snítka tymiánu
- sůl
- pepř
Postup
1. Brambory ve slupce pořádně omyjte, případně je vydrhněte kartáčkem.
2. Vyložte je na pečicí papír, opepřete, posypte čerstvým tymiánem, pokapejte olejem a pečte 20 minut.
3. Poté brambory posypte stroužky nakrájeného česneku.
4. Pečte podle jejich velikosti dalších cca 20 minut dokud nezměknou.
5. Podávejte se zakysanou smetanou.